Отборът на Ливърпул е провел разговори с представителите на вратаря на Трабзонспор Угурджан Чакър, предаде лично агентът на играча – Ердъ Къркпънар. Чакър се утвърди в турския клуб като №1 под рамката от ноември насам, записвайки пет „сухи” мрежи в 20-те си мача в турската Супер Лига, като отборът му е четвърти.

Фенове на Ливърпул скочиха яростно на УЕФА за финала в Шампионската лига

Английският тим пък се оглежда за резерва на Алисон Бекер, тъй като очакванията са за напускане на Симон Миньоле от „Анфийлд”. Бразилският страж е неизменен №1 под рамката на мърсисайдци след трансфера си от Рома през миналата година от Рома за 65 милиона паунда. През този сезон Алисон записа 21 „сухи” мрежи” като спечели „Златната ръкавица” в Премиър лийг.

Агентът на Чакър пък сподели пред турските медии, че хора на Ливърпул са говорили вече с него за трансфер на футболиста. „Всеки клуб има скаути и някои от тях следят мачовете на Угурджан. Шалке 04 не е направил оферта за него, но знам, че го следят, както и Лил. Ливърпул също има интерес към него, а техни представители говориха с нас. Имахме някои контакти, но официална оферта не е постъпила”, коментира Къркпънар.