Поливалентният защитник на Ливърпул Джо Гомес призна, че не му е било никак леко да гледа отстрани по-голямата част от сезона на своя тим. Макар че кампания 2018/2019 не донесе така чаканата шампионска титла на Англия, младият англичанин не скри, че е горд да бъде част от толкова силен тим.

Мърсисайдци завършиха първенството на само една точка – 97 спрямо 98 – зад защитилия трофея си първенец Манчестър Сити. „Червените” на Юрген Клоп станаха първия тим, който допуска само 1 загуба и не става шампион, както и който взима 30 победи без да се окичи с титлата на Висшата лига.

21-годишният Гомес изглеждаше като интегрална част от състава на Ливърпул в откриващите месеци през кампанията. На 5 декември срещу Бърнли обаче талантът счупи своя крак, а възстановяването му отне над 4 месеца. Той записа завръщане на терена на 17 април като резерва при победата 4:1над Порто в четвъртфиналния реванш от Шампионската лига.

„Може би хората в някаква степен подценяват как едно толкова дълго отсъствие може да повлияе на нас, футболистите”, заяви Гомес. „Може и да изглежда, че просто си контузен и гледаш момчетата отстрани, но това боли – особено в сезон като този, който до голяма степен исторически.”

„Да си зрител на голяма част от тези мачове, имаше горчив вкус отначало. Беше трудно за приемане. Очевидно е добре, че преодолях травмата и да имам своята роля към края на сезона.”

„Просто трябва да продължим напред и сега ни остава един голям мач. Имаше много върхове и спадове, но това е част от процеса на учене”, допълни Гомес, който натрупа 5 появи като резерва след завръщането си. Младокът изигра и пълни 90 минути в първия полуфинален мач срещу Барселона в Шампионската лига.

„Определено мисля, че влизаме по различен начин в този финал. Той си остава финал в Шампионската лига и те винаги са отделни случаи. Трябва да се отнесем към него със същия манталитет. Мисля, че годината ни говори сама по себе си и израстването на отбора беше огромно”, каза още Гомес.