Английският шампион Ливърпул е спряган за привличането на централния защитник на РБ Лайпциг Ибрахима Конате от идното лято. Според авторитетното издание The Athletic, „червените” са в напреднали преговори с германския клуб за закупуването на 21-годишния футболист и имат „значителен прогрес” в разговорите през последните няколко дни.

Твърденията са, че сумата, за която Конате ще акостира на „Анфийлд” е около 40 милиона британски лири, а това е откупуващата клауза, залегнала в договора на футболиста. Ливърпул работи сериозно, за да финилизира сделката авансово.

Конате е чист централен защитник, но има възможността да играе и като краен бранител.

По този начин се очертава Лайпциг да загуби двама от звездните си защитници през лятото, след като Даю Упамекано вече се съгласи да премине в Байерн Мюнхен след края на тази кампания. Конате бе неизползвана резерва в двата мача на Лайцпиг срещу Ливърпул от 1/8-финалите в ШЛ.

Очаква се Юрген Клоп да навлезе в трансферния пазар, въпреки че за новата кампания Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип ще се завърнат в игра. За Ливърпул остава още една въпросителна. Какво ще прави с Озан Кабак? Турчинът е под наем при мърсисайдци от Шалке 04, като Ливърпул има опцията да го закупи перманентно срещу 18 милиона паунда от „кралскосините” от Гелзенкирхен.