Английският шампион Ливърпул е започнал преговори със Стоук Сити относно привличането на вратаря Джак Бътланд. „Червените“ може да останат без своя №1 на вратата Алисон Бекер до шест седмици, след като бразилецът получи травма в рамото на тренировка.

Вторият вратар Адриан обаче показва доста неубедителна игра, особено при тежката загуба с 2:7 от Астън Вила миналия уикенд. 33-годишният испанец допусна грешка за първото попадение на бирмингамци. Въпреки това Клоп отказа да го обвини за печалното представяне на Ливърпул.

Според „Mirror“ обаче Ливърпул вече е започнал преговори за Бътланд. Клубовете от Англия все още могат да правят сделки помежду си до 16 октомври.

Бътланд, който е оценяван на 30 милиона британски лири от Стоук миналата година, би могъл да бъде на разположение за значително по-малка сума сега, тъй като договорът му изтича в края на сезона. Стражт на „грънчарите“ също загуби и титулярното място в отбора за сметка на Адам Дейвис.

Другата събота Ливърпул ще се опита да се върне на правия път във Висшата лига в градското дерби срещу лидера в момента Евертън на „Гудисън Парк“.