Ливърпул и Тиаго Алкантара си пасват един на друг, заяви халфът Джорджинио Вайналдум в интервю за клубния уебсайт. Испанският халф бе привлечен от Байерн Мюнхен преди началото на сезона и нидерландецът е категоричен, че трансферът е успешен.

"Всичко в него ме впечатлява. Гледах го няколко години от дистанция, играл съм срещу него в Шампионската лига и мога да ви кажа категорично, че неговият футболен интелект и увереността му с топката са просто на друго ниво. Той позволява на своя тим да играе футбол, да играе собствения си стил.

"Тиаго е футболист, който може да направи всеки отбор по-добър, така че аз и останалите ми съотборници сме щастливи, че той е на Анфилд. Той също е доволен.

"Бих казал, че Ливърпул и Тиаго просто си пасват перфектно".

Алкантара е един от четиримата нови футболисти на Анфилд през лятото заедно с Костас Цимикас, Диого Жота и Марсело Питалуга. Вайналдум очаква всички те да имат принос за постиженията на шампионите през сезона. "Привлякохме класа. И четиримата са доказали в бившите си клубове, че са добри футболисти, така че е логично да ги приветстваме в Ливърпул. Те ще направят отбора ни по-добър", продължи нидерландският полузащитник.

"С тях имаме по-широка пейка и това е нужно за целия сезон. Най-важното е, че сме по-силни от преди. Наистина съм доволен от тези трансфери, но не само заради качествата им, а и заради характерите на тези момчета. Те са готини хора и пасват идеално на атмосферата тук".