Техническият директор на Арсенал Еду e предложил на шефовете на Олимпик Лион интересна размяна. Според "L’Equipe" Матео Гендузи ще се насочи към Лига 1, а Усем Ауар ще замине за "Емиратс". Времето на Гендузи в Арсенал изглежда е приключило и мениджърът Микел Артета е готов да се раздели с него.

Испанският треньор на "артилеристите" знае, че трябва да се раздели с част от играчите в клуба това лято, за да добави нови свежи попълнения към състава си. Уилиан пристигна с безплатен трансфер, но Артета иска да привлече още няколко играчи преди началото на следващия сезон.

Gulliver/Getty Images
67 снимки

Смята се, че специалистът е почитател на 22-годишния Ауар, който вкара три гола и осигури четири асистенции в 23 мача в Лига 1 миналия сезон, отбелязвайки още шест гола в състезанията за купата на страната. Манчестър Сити също следи халф, но засега не са водили официални дискусии с Лион.

Арсенал е единственият клуб, който е предприел какъвто и да е подход за привличането на младока, като Еду предлага сделка за размяна на играчи, като според изданието, лондончани ще доплатят и някакви пари, освен Гендузи.

Лион обаче е отхвърлил тази оферта, защото искат само пари в брой. "Хлапетата" не смятат, че цената на Гендузи отговоря на тази на Ауар.