Отборът на Лийдс Юнайтед се интересува от крилото на Арсенал Николас Пепе, с идеята да замени Рафиня, който бе продаден на Барселона. 27-годишният Пепе се очаква да се раздели с „артилеристите“, след като мениджърът Микел Артета не смята да разчита на него през новия сезон.

Котдивоарецът пристигна на „Емиратс“ за рекордните за клуба 72 милиона паунда от Лил през 2019 година, но започна като титуляр в едва пет мача от Висшата лига през миналия сезон.

Според „Diario de Seville“ Лийдс ще се конкурира със Севиля за подписа на Пепе. „Артилеристите“ са готови да продадат крилото на голяма загуба, тъй като са му поставили цена от 25 милиона паунда. Севиля се надява, че Пепе ще приеме и намаление на заплатата си, която в момента е около 100 хиляди паунда на седмица.

Лийдс е на пазара за десен офанзивен играч, след като се съгласи да продаде Рафиня на Барселона за 58 милиона паунда. По ирония на съдбата именно Рафиня замени Пепе в Лил през 2019 година след преминаването на котдивоареца в Арсенал. 

Пепе има 112 мача за „топчиите“, в които е отбелязал 27 гола и е направил 21 асистенции. Той реализира само три гола миналия сезон, а игровото му време беше сериозно ограничено.

Отборът на Джеси Марш пък привлече шестима нови дотук през лятото - Брендън Арънсън, Расмус Кристенсен, Марк Рока, Дарко Гиаби, Тайлър Адамс и Луис Синистера за общо 95 милиона паунда. Освен с Рафиня, йоркшиърци се разделиха и с полузащитника Калвин Филипс, който бе продаден на Манчестър Сити.