Има сериозни твърдения, че Тотнъм Хотспър не е склонен да продаде Хари Кейн на пряк конкурент във Висшата лига през летния трансферен прозорец. Капитанът на Англия обаче има намерение да се махне от „шпорите” вследствие на невъзможността лондончани да печелят често трофеи, а също така и вероятното бъдещо неучастие в груповата фаза от Шампионската лига.

Според авторитетното издание The Ahtletic, собственикът на клуба Даниел Леви няма да продаде Кейн на английски клуб „без всякакви изключения и обстоятелства”.

Тотнъм са под напрежение около присъствието на своя футболист, който има още три години по договора си с тима от Северен Лондон. Твърди се, че Манчестър Юнайтед има интерес към 27-годишния Кейн, но „червените дяволи” не са склонни да се разделят със 120 милиона паунда за футболиста.

Лидерът в Премиършип – Манчестър Сити, също има интерес, но поради обстоятелствата около тежката финансова година, то този трансфер може да и не се случи лятото.

Кейн, който още няма сериозен трофей в своята кариера, има 42 мача във всички надпревари за Тотнъм през сезона. В тях той е реализирал 29 пъти и е подал за други 16 гола.