Отборът на Лестър Сити обмислят да продаде халфа Джеймс Мадисън това лято, тъй като в клуба искат да обновят своя състав. Мениджърът Брендън Роджърс иска три нови попълнения, за да изведе „лисиците“ на следващото ниво след слабата настояща кампания, твърди „Daily Mail“.

Ръководството на Лестър е готово да подкрепи Роджърс, но въздействието на COVID-19 върху техните финанси означава, че те ще трябва първо да продадат редица играчи в края на този сезон и сериозно обмислят да позволят на Мадисън да си тръгне за около 50 милиона паунда.

25-годишният полузащитник изигра 40 мача през този сезон и отбеляза 13 гола. Мадисън бе в полезрението на Арсенал, който искаше да го привлече миналото лято, но в крайна сметка откупи правата на Мартин Йодегард от Реал Мадрид.

Лестър също трябва да вземе решения относно и Юри Тилеманс, на когото му остава още една година от договора му, като и за Айозе Перес, Келечи Ихеаначо и Чаглар Союнджу. Райън Бертранд, Даниел Амарти и Хамза Чаудури също ще имат оставащи само 12 месеца от настоящите си контракти.

Мениджърът Роджърс пък иска нов централен защитник, халф и нападател, които веднага да станат част от титулярите.