Преговорите между Манчестър Юнайтед и Лестър Сити за бранителя Хари Магуайър продължават в последните седмици, но „червените дяволи” удрят на камък да привлекат английския защитник. Това се случи за пореден път във вторник, когато „лисиците” отказаха 70 милиона паунда за футболиста си, предаде Sky Sports.

Юнайтед се опитва да изпревари градския си враг – Манчестър Сити, който също иска да вземе Магуайър. Именно затова клубът от „Олд Трафорд” е увеличил предложението си с пет милиона, но без успех. Въпреки това Лестър категорично е отхвърлил и това предложение, след като е видял, че Юнайтед е заплатил 50 милиона лири за Аарън Уан-Бисака. При „лисиците” считат, че класата на двамата играчи не може да се сравнява, както и опитът им.

Магуайър, който почива допълнително след ангажиментите му за националния отбор, не е част от групата на Лестър, която започна подготовка в понеделник на „Белвоър Драйв”. Все още не е потвърдено, че англичанинът ще се присъедини към съотборниците си от неделя, когато Лестър ще направи шестдневен лагер във френския град Евиан-ле-Бен.