Измина по-малко от година, откакто Лионел Меси напусна Барселона и се присъедини към Пари Сен Жермен като свободен агент след изтичането на договора му с „каталунците“. Слуховете, свързващи аржентинската суперзвезда със завръщане на „Камп Ноу“, се развиват доста сериозно в последните седмици.

Фактът, че на седемкратния носител на „Златната топка“ му е трудно да се адаптира на „Парк де Пренс“ е очевиден, а той дори беше освиркван от феновете след отпадането на парижани от Шампионската лига, което само наля масло в огъня.

Няколко експерти и бивши футболисти също дадоха съвет на Меси да се завърне в Барселона в близко бъдеще. Въпреки това президентът на клуба Жоан Лапорта вече заяви, че това са само спекулации, настоявайки, че „каталунците“ не обмислят да си връщат своята бивша звезда в този момент.

След тези изявления, аржентинското издание „TyC Sports“ твърди, че самият Меси също не обмисля да се връща в Барселона засега. 34-годишнит нападател е фокусиран изцяло върху националния отбор на Аржентина и предстоящото Световно първенство в Катар по-късно тази година. Дори и да се стигне до евентуална раздяла с ПСЖ през лятото, информацията гласи, че Меси няма намерение да се завръща в Барселона.

Както стоят нещата, Меси не желае да се върне на „Камп Ноу“, поне в краткосрочен план, докато Лапорта е президент на клуба. Бившият капитан на Барса има договор с ПСЖ до лятото на 2023 година. В последните дни се появиха информации, че един от собствениците на американския Интер Маями – Дейвид Бекъм, има силното желание да вземе аржентинеца в своя тим.