След трудното начало на престоя си в Лига 1, Лионел Меси става все по-неспокоен във френската столица. Самият клуб не е доволен от представянето на нападателя, като се има предвид, че той е отбелязал само два гола в първенството до момента. Това доведе до спекулации около потенциалното завръщане на аржентинеца в Барселона през следващия сезон, тъй като нападателят иска да се върне към най-добрата си форма преди Световното първенство в Катар.

Меси дори беше освиркан при победата на ПСЖ над Бордо с 3:0 по-рано този месец, няколко дни, след като парижани бяха елиминирани на 1/8-финалите в Шампионската лига след загуба от Реал Мадрид.

БТА / BTA
44 снимки

Френският журналист на Абдела Булма, ПСЖ е готов да изслушва оферти за Меси през предстоящия летен трансферен прозорец.

Булма предполага, че ПСЖ е дал приоритет на подновяването на договора на Килиан Мбапе. Тъй като обаче французинът се очаква да се присъедини към Реал Мадрид, парижани ще трябва да измислят нов умопомрачителен договор, ако искат да световния шампион да остане на „Парк де Пренс“.

Информацията бива допълвана от това, че в ПСЖ смятат продажбата както на Меси, така и на Неймар това лято за важна част от стремежа им да подновят контракта на Мбапе, тъй като двете южноамерикански звезди консумират голяма част от бюджета за заплати в клуба.

По-рано днес президентът на Барселона Жоан Лапорта отхвърли възможността за потенциално завръщане на Меси в Барселона.