Суперзвездата на Барселона Лионел Меси може да остане в отбора, но само, ако Жоан Лапорта спечели изборите за нов президент на клуба. Това заяви самият той, който е и един от фаворите за вота в неделя, по време на днешния диспут с другите двама кандидати - Виктор Фонт и Тони Фрейша.

Лапорта обвини Фонт, че не e последователен и използва единствено името на легендата Шави Ернандес в своята кампания, докато вторият кандидат попадна под неговия огън именно заради Меси.

„Аз съм в прекрасни отношение с Меси и предложението, което ще отправя към него, ще бъде оценено. То ще бъде съобразено със сегашната ситуация. Не можем да се конкурираме с други клубове, но той не е воден от парите. Сигурен съм, че Меси няма да остане в Барселона, ако спечели някой от другите кандидати. Той не беше доволен от коментарите на г-н Фрейша за него и за това, че тази тема не е от съществено значение“, заяви Лапорта.

„Г-н Фонт говори непрекъснато за Шави. По-добре да изясниш спортната структура, на която смяташ да разчиташ, отколкото непрекъснато да споменаваш имена. Всички те - Шави, Жорди Кройф и Бенайгес вече опровергаха думите ти. Няма нищо, сгрешил си“, каза още бившият президент на „каталунците“.