Футболен клуб Барселона публикува официално становище, след като по-рано днес местната полиция нахлу в клубните офици заради обвиненията за финансови измами на предишното клубно ръководство по случая “Барсагейт”. Акцията на властите включи и арестуване на последния президент на каталунците Хосеп Мария Бартомеу.

“Във връзка с посещението на отдел “Икономически престъпления” в офисите на “Камп Ноу” тази сутрин по заповед на градския съд, който го прави с цел разследване на договора за мониторинг на социалните мрежи, от Барселона предложиха пълното си съдействие към юридическите и полицейските лица по случая, за да може да се изяснят фактите по разследването. Бях иззети нужните информация и документация, които са свързани с този случай. Барселона изразява най-голямо увжение към текущата юридическа работа, както и към принципа за невинност по отношение на замесените лица”, написаха от "Камп Ноу".


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.