Титулярният вратар на Челси Тибо Куртоа определено даде повод за притеснение на своите шефове и феновете на отбора след ремито 1:1 у дома срещу Барселона от 1/8-финалите в Шампионската лига. Белгийският национал, който в момента води преговори за нов договор със „сините”, заяви, че изобщо не е наясно с бъдещето си.

Подобно твърдение е повече от тревожно предвид факта, че действащото споразумение на футболиста изтича в края на следващия сезон. Неведнъж 25-годишният Куртоа е изразявал болка от това, че семейството му все още живее в Мадрид, а той – самичък в Лондон.

Азар със знаково признание пред съотборник?

Не е тайна, че Реал Мадрид се интересува силно от бившия вратар на градския съперник Атлетико, а в Белгия се чуха слухове, че агентът на Куртоа е склонен да изслужа какво ще му предложи президентът на „белия балет”  Флорентино Перес.

„Не съм наясно със своето бъдеще. Онова, което казах по-рано, че сърцето ми е в Мадрид, бе изтълкувано погрешно”, сподели самият Куртоа за британският таблоид „Сън”. „Имам две деца в Испания, в Мадрид, а това не е лесно. Остава ми година тук, щастлив съм и разговарям с Челси.”

Куртоа е с по-висок приоритет от Азар за Челси

„Те заложиха на мен от първия миг и това никога няма да го забравя. Не смятам, че Флорентино Перес ще ми се обади лично на мен, а по-скоро ще позвъни на агента ми, който ще го изслуша”, допълни Куртоа.