Почти сигурният нов треньор на Барселона Роналд Куман ще започне периода си на "Камп Ноу" като разкара един от най-уважаваните играчи в състава на "каталунците" - Серхио Бускетс. 

32-годишният Бускетс е жива легенда на "блаугранас", бидейки продукт на прочутата академия на клуба "Ла Масия", записвайки почти 580 мача по време на 12-годишния си престой в първия отбор на тима. 

Унизителната загуба с 2:8 срещу състава на Байерн Мюнхен на четвъртфиналите в Шампионската лига обаче може да е последният пирон в ковчега на остаряващия дефанзивен халф. Изявите на испанеца през последните 1-2 сезона са далеч от нивото, на което феновете са свикнали и той може да бъде жертван през това лято от новия си наставник. 

Нидерландецът Куман ще иска покачване на интензитета в играта на "каталунците", а Бускетс определено не би се връзвал в подобна философия. Бившият наставник на Евертън и Саутхемптън се надява, че продажбата на играчи като Бускетс, Артуро Видал, Усман Дембеле и Иван Ракитич ще вдъхне нов живот на "Камп Ноу" и ще изкара най-доброто от миналогодишните попълнения Антоан Гризман и Френки Де Йонг. 

За мястото си в Барселона за идния сезон далеч не са сигурни още звездите Луис Суарес и Жорди Алба.