В сряда беше потвърдено, че звездата на Барселона Лионел Меси е решил да напусне клуба, като Манчестър Сити се смята за най-вероятната му следваща дестинация. Но изглежда, че старши треньорът на „каталунците“ Роналд Куман все още не се е отказал от надеждата Меси да остане.

Каталунското радио „RAC1“ съобщава, че нидерландецът иска да проведе втори разговор с Меси, в който той ще се опита да убеди талисмана на клуба да остане и да продължи да бъде лидер на неговия нов проект. „RAC1“ съобщава също, че президентът на Барса Хосеп Мария Бартомеу се е опитал да уреди среща с аржентинската суперзвезда, за да обсъди бъдещето му.

Но освен факсът, който бе изпратен до президента във вторник, в който Меси обявява намерението си да напусне, Бартомеу не е имал контакт с капитана на клуба, който предпочита да остави въпроса в ръцете на своите адвокати и е отказал среща с президента на клуба.

Различни доклади предполагат, че Меси все още се надява да успее да активира клаузата в договора си, която би му позволила да напусне „Камп Ноу“ като свободен агент.

В сряда бе съобщено, че обкръжението на Меси се е свързало с ФИФА, за да отправи официална заявка за трансфер и според „RAC1“, Централата ще позволи на аржентинеца да заиграе за друг клуб през следващия сезон.

Вчера се появиха и информации ,че бащата на Меси е в Манчестър, където ще преговаря за двугодишен договор с треньора на Сити Пеп Гуардиола.