Информациите за бъдещето на Лионел Меси продължават да се множат, а вариантът то да е далеч от Барселона изглежда все по-вероятен. Нещо повече - аржентинската журналистка Вероника Брунати твърди, че той вече се е разбрал с Манчестър Сити.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Именно "гражданите" са най-спряганият тим за "Бълхата". Твърди се, че те са с доста по-голям шанс от другите претенденти за подписа му - ПСЖ, Интер и Манчестър Юнайтед. А Брунати е уважавано лице в своята родина и предоставя достоверна информация, като се позовава на собствени контакти и източници, пише още Sportlive.

7 снимки

"Сити и Меси вече имат споразумение в числа" - написа тя лаконично в личния си профил в социалната мрежа "Twitter", като публикацията ѝ моментално набра хиляди реакции и коментари. Не е ясно какво точно е споразумението и дали "гражданите" ще заплащат трансферна сума.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Oткупната клауза на Меси в Барселона е 700 милиона евро, а каталунците са склонни да се разделят с него при оферта над 200 милиона евро. Аржентинецът, от своя страна, иска да бъде трансфериран безплатно поради клауза в договора му, според която има право да си тръгне до 10-ти юни, без да бъде възпрепятстван.

Необикновеният футболен сезон 2019/20 обаче завърши доста след тази дата, което може да доведе спора между Меси и Барселона дори и до съда. Клубът претендира, че клаузата е до 10-ти юни, докато играчът - че сезонът е бил удължен и същото трябва да се случи и с посочения срок, защото той се отнася за след края на кампанията.