Един от най-големите любимци в историята на Наполи – Карека показа недвусмислено какво мисли за вероятността Мауро Икарди да премине от Интер в обичния му клуб. Бразилската легенда заяви, че нападателят може да „върви по дяволите”, а в същото време подкрепи настоящия таран Аркадиуш Милик.

Според последните информации от италианските медии Наполи е дал срок на Икарди до днес да приеме тяхната оферта, след което тя ще бъде свалена от масата. Това принуди Карека да проведе словесна атака. „Ама наистина ли все още чакаме неговия отговор? Ако той не желае да дойде, може да върви по дяволите!”, избухна 58-годишният южноамериканец.

„Дали той е разбрал какво представлява Наполи, какво е да играеш на „Сан Паоло”, кои са тези фенове? Дали разбира, че да вкарваш голове с този екип не може да равнява по стойност с целия свят? Ако той не желае да дойде, по-добре да не го прави.”

Карека жестикулира към феновете на Наполи, март 2017

източник: Gulliver/Getty Images

„Ако аз бях в Наполи, нямаше да загубя и една секунда заради него. Наполи вече разполага с добра „деветка”. Милик може да вкара 30 гола този сезон. Той разполага с добро позициониране, има добър завършващ удар и се придвижва по терена с мисъл. Той има всичко, което търсиш в един централен нападател”, добави Карека.

Бразилецът има 96 гола в 221 мача за Наполи в периода 1987-1993 година.