Кристъл Палас финализира трансфера на Одсон Едуард от Селтик в сделка на стойност 15 млн. паунда.

„Орлите“ от дълго време следят 23-годишния футболист и се споразумяха за четиригодишен контракт в последния ден от трансферния прозорец. Френският национал до 21 г. първоначално впечатли на „Паркхед“ под наем от Пари Сен Жермен, преди да премине за постоянно в Глазгоу през 2018. „Много съм щастлив да бъда тук. Нямам търпение да започна да тренирам с отбора и да играя за този клуб. Отбелязването на голове във Висшата лига може да бъде най-голямото предизвикателство в кариерата ми, но съм уверен в себе си и моите съотборници да бъдем успешни“, сподели той за клубния сайт.

Едуард вкара 57 гола в 94 мача в Лигата след постоянния си трансфер, извеждайки Селтик до шампионската титла на страната между 2018-2020. Нападателят е шестото ново попълнение на Палас това лято след привличанията на Марк Гуехи, Йоаким Андерсен, Конър Галахър, Микаел Олизе и Уил Хюз след идването на новия мениджър Патрик Виейра. Лондончани все още нямат победа през този сезон във Висшата лига, въпреки че дубъл на Галахър донесе точката срещу стартиралия силно Уест Хем през уикенда.

Селтик се надява да намери заместник на напусналия французин Едуард, като сериозно спряган за това е реализаторът на нидерландското Ередивизи миналия сезон Йоргос Якумакис.