Отборът на Нюкасъл планира да направи звездата на Барселона Филипе Коутиньо първият си голям трансфер след смяната на собствеността и очакваната нова ера в клуба. Както е известно, консорциумът от Саудитска Арабия закупи отбори срещу 300 милиона британски лири и така ерата на Майк Ашли на „Сейнт Джеймсис Парк” приключи. Зад инвестиционния фонд стои лично престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Така Нюкасъл прибоди статута на най-богатия клуб във Висшата лига, надминавайки дори претендентите за титлата Манчестър Сити и Челси.

Аманда Стейвъли, която е главен изпълнителен директор на PCP Capital Partners, ще има място в борда на директорите и ще се занимава пряко с всички сделки в клуба.

Сега каталунското издание „Sport“ съобщава, че представителите на Коутиньо вече са се свързали с Фонда от Саудитска Арабия, който притежава 80 процента от мажоритарния дял в клуба.

Информацията гласи, че бразилският национал би се радвал да се завърне във Висшата лига, след като преди това се радваше на пет отлични години с Ливърпул, преди да премине на „Камп Ноу“ през 2018 година.

Смята се, че ръководството на Барса ще приеме оферта на стойност от около 42 милиона паунда.

29-годишният Коутиньо изпадна в немилост при треньора Роналд Куман. От началото на сезона бразилецът има едва шест участия във всички турнири, в които не се отчел нито с попадение, нито с асистенция.