Отборът на Ливърпул продължава да се надява, че ще привлече нов централен защитник до края на трансферния прозорец, който е утре. „Мърсисайдци“ имат сериозни проблеми в отбрана заради контузиите на Върджил ван Дайк, Джо Гомес, Жоел Матип и Фабиньо.

Най-новото име, което се спекулира е това на Бен Дейвис от втородивизонния Престън Норт Енд, като „Telegraph“ твърди, че Ливърпул вече преговаря за неговото привличане, като „червените“ са готови да дадат 2 милиона паунда, а в обратната посока може да замине 19-годишният бранител Сеп ван ден Берг под наем.

Мениджърът на „мърсисайдци“ Юрген Клоп избегна въпросите за това Ливърпул да привлече Дейвис, но потвърди, че търсенето на нов централен защитник продължава. Капитанът Джордан Хендерсън се представи добре в центъра на защитата при днешната победа с 3:1 като гост на Уест Хем, но Клоп иска нов бранител.

„Бен Дейвис играе за Тотнъм, нали? Няма какво да кажа по този въпрос“, заяви с усмивка Клоп след края на двубоя пред „Sky Sports“.

„Непрекъснато го казвах, в нашата ситуация има смисъл [да привлечем централен защитник]. Между другото Нат Филипс игра отлично днес. Мили (б.р. – Джеймс Милнър) и Хендо трябва да бъдат внимателни, защото, ако продължават така, може да играят на тази позиция до края на кариерите си“, продължи в шеговит тон германецът.

„Очите ни са винаги отворени и ние се опитваме да поправим ситуацията. Ако можем ще го направим, но не знам“, каза още Клоп.

Според Фабрицио Романо клубът не е стартирал преговори за Ромен Саис от Уулвърхемптън, а Шкодран Мустафи от Арсенал е бил предложен, но на „Анфийлд“ не работят по негов трансфер