Отборът на Ливърпул показа шампионски манталитет и се наложи с 3:1 при визитата си на Уест Хем. Мърсисайдци се разправиха с „чуковете” в Лондон без особено да блестят, но съумяха да вземат така важните три точки. Само преди няколко дни Ливърпул се завърна на победния път в първенството в мач срещу друг лондонски съперник – Тотнъм. Тогава „червените” се наложиха със същия резултат.

Днес точни за гостите бяха Мохамед Салах, който се разписа на два пъти, както и Джорджино Вайналдум. Почетният гол за Уест Хем бе дело на Крейг Доусън в края на срещата.

С успеха си днес Ливърпул успя да измести Лестър от третото място във временното класиране. По-рано „лисиците” претърпяха тежко поражение у дома от Лийдс с 1:3.

„Червените” на Юрген Клоп вече имат актив от 40 точки и се намират само на една от втория Манчестър Юнайтед и на четири от лидера Сити. Уест Хем пък е пети с 35 пункта.

Gulliver/GettyImages
95 снимки

Мачът започна с леко териториално предимство за гостите, което обаче не бе материализирано. Дивок Ориги отправи първия удар по посока на вратата на противника, но в крайна сметка бе отсъдена засада. В 8-ата минута Джорджино вайналдум стреля силно от дистанция, но в аут.

Постепенно домакините изравниха играта и на свой ред погледнаха по-сериозно към Алисон, но с изключение на няколко центрирания, бразилският страж на гостите нямаше поводи да се намесва.

В 39-ата минута домакините стигнаха до опасен пряк свободен удар в близост до наказателното поле на „червените”, които днес играха в своите резервни черни екипи.

Топката бе центрирана остро в пеналта, но Натаниел Филипс игра стабилно и изчисти пред погледа на Крейг Доусън, който връхлиташе от задна позиция.

Минута преди края на първата част Ливърпул стигна до много добра възможност, която обаче бе пропусната от Дивок Ориги. Белгиецът бе изведен отлично от Тиаго Алакантара на няколко метра пред вратата, но не успя да отправи удар, притиснат от бранител на домакините и прати топката в аут.

Минута след това Мохамед Салах пробва късмета си с далечен удар, който обаче не затрудни стража на Уест Хем, който улови топката.

В 56-ата минута Уест Хем стигна до изключителен шанс. След прекрасна контраатака топката бе центрирана в наказателното поле, където Джеймс Милнър не успя да играе по на-добрия начин и предостави топката на Михаил Антонио, който нагласи топката на десния си крак и стреля силно, но покрай вратата.

Секунди по-късно Ливърпул нанесе своя удар. След хубава атака, преминала през появилия се преди минута Къртис Джоунс, топката бе пратена на десния фланг, след която тя отново попадна в халфа на „червените”, който от своя страна комбинира със Салах. Египтянинът обработи топката и с левия крак я насочи в далечния ъгъл на вратата за 1:0.

Точно десет минути по-късно Ливърпул удвои преднината си, а в голмайстор за „червените” отново се превърна Мохамед Салах. Нападателят получи отличен пас от Джердан Шакири отляво и с лекота преодоля вратаря на домакините.

Шест минути преди края на двубоя Ливърпул вкара трети гол и предреши неговия изход. Джини Вайналдум направи 3:0 в полза на гостите, след като материализира пас на Роберто Фирмино.

В 87-ата минута Крейг Доусън реализира втория си гол за „чуковете” от началото на сезона, за оформи крайния резултат в мача. Бранителят се разписа след центриране от корнер.

FT /  УЕСТ ХЕМ – ЛИВЪРПУЛ 1:3

0:1 Салах 58', 0:2 Салах 68', 0:3 Вайналдум 84', 1:3 Доусън 87'

Класиране • Резултати

Стадион: "Лондон Стейдиъм"

Рефер: Джонатън Мос


Уест Хем (4-2-3-1): 1 Фабиански – 5 Куфал, 15 Доусън, 21 Огбона, 3 Кресуел – 28 Соучек, 21 Райс – 20 Боуен, 9 Бенрахма, 18 Форналс – 30 Антонио

Мениджър: Дейвид Мойс

Ливърпул (4-3-3): 1 Алисон – 66 Александър-Арнолд, 47 Филипс, 14 Хендерсън, 26 Робъртсън – 6 Тиаго, 5 Вайналдум, 7 Милнър – 23 Шакири, 27 Ориги, 11 Салах

Мениджър: Юрген Клоп