Италианският нападател Марио Балотели е споделил пред свои бивши съотборниците в Ливърпул, че се е надявал да впечатли мениджърът Юрген Клоп и да продължи кариерата си на „Анфийлд“, но вече е било взето решението той да бъде продаден.

Бившият нападател на Манчестър Сити се завърна след наем в Милан за предсезонната подготовка през лятото на 2016 година. Според „The ​​Athletic“, Балотели е говорил със свои съотборниците, че има желание да спечели доверието на Клоп и да стане част от неговата революция в Ливърпул. Клоп обаче е бил взел решението за италианския национал много преди той да се завърне на „Анфийлд“.

Когато Клоп беше още мениджър на Борусия Дортмунд, той бе заявил, че Балотели е талант, но никога няма да работи достатъчно усилено, за да процъфти там, където играе.

Бил е съставен план за продажбата на нападателя, който в крайна сметка се премести във Франция, където заигра за Ница. Докато Клоп отведе отбора на турне в Америка, на Балотели му е било казано, че не е в плановете на мениджъра и ще остане в Ливърпул.

Казано му е да тренира с 18-годишните. Смята се, че Балотели се е представил толкова добре, че тогавашният мениджър на младежите Майкъл Бийл е казал на всички футболисти от тима до 18 години, че имат много работа пред тях, за да достигнат до първия отбор, като се има предвид на какво е бил способен Балотели.