Президентът на Лацио Клаудио Лотито разкри, че атакуващият футболист Кейта Балде Диао не е приемал друга оферта това лято с изключение на вече известната такава от Ювентус.

„Бианконерите” вече няколко седмици опитват да привлекат бившия кадър на Барселона, възползвайки се от факта, че договорът му с римския клуб изтича в края на кампанията. Въпреки всичко от Лацио бяха категорични, че няма да се разделят с 22-годишния испанец срещу скромна сума и са по-склонни да го загубят следващото лято като свободен агент, отколкото да го продадат евтино.

Лацио отби част от цената на Кейта, Ювентус още се муси

Юве вдигна мизата за Кейта

На този етап промяна в патовата ситуация не настъпва. „Уважаваме правилата. Когато ние купуваме някого, взимаме под внимание нуждите на всички: финансовите амбиции на футболиста, работата на посредника и пазарната стойност”, коментира Лотито.

„Ако някой клуб иска да купи Кейта, трябва да удовлетвори желанията ни. Имахме оферти от Италия и чужбина, всичките официални, а последната бе в деня на мача за Суперкупата на Италия (който Лацио спечели с 3:2 срещу Ювентус – б.р.). Дотук играчът винаги отговаряше с „не”.”

„Ако той посочи клуб, в който наистина иска да играе – хубаво, но ние трябва да получим съответната оферта. Не казвам, че тя трябва да е по-висока от останалите, но поне да е равна на най-малката, която стигна до нас. Не работя за пари, както го правят някои други, а най-вече от уважение към правилата. Готов съм да се боря до смърт в името на определени принципи.”

След ултрасите на Милан и тези на Лацио откриха предател

„Дали Кейта може да ни съди? Ако човек смята, че правата му не са спазени, може да предприеме каквито стъпки реши. Той не игра за Суперкупата, понеже треньорът Симоне Индзаги реши така, а когато той ме извести, аз дори не понечих да чуя мотивите му”, заяви Лотито.