Иконата на Наполи Марек Хамшик разкри, че е преди 2 години е бил изключително близо до трансфер в Борусия Дортмунд.

Мнозина считаха, че 31-годишният футболист едва не напусна клуба това лято, но изглежда словашкият национал е имал много по-изгодна оферта 12 месеца по-рано.

„Бях близо до трансфер в Борусия Дортмунд и водих преговори с клуба. Това е истина”, заяви Хамшик пред „Билд”. „Както и да е, преговорите не бяха никак лесни. На мен ми беше казано, че Борусия първо трябва да продаде част от играчите си, за да може да ме купи.”

„Нещата се проточиха чак до август. По това време вече бях почнал подготовка за новия сезон с Наполи и вече не исках да напускам. Когато за първи път пристигнах в Неапол, тимът не беше в добра форма, но през годините израснахме доста и с общи усилия съградихме нещо.”

„Барселона и Реал Мадрид винаги са ме привличали, но не съжалявам за нищо. Отново бих направил същите избори.”

„Прическата ми? Сутрин имам нужда от две или три минути. Косата ми е запазена марка и ще я пазя така до края на кариерата си.”

„Карло Анчелоти е страхотен треньор. Той познава добре как работи един тим и знае как да работи с професионалисти. Той също е така човек, който кара другите да го обикнат, освен това е печелил толкова много, а в същото време никога не се притеснява. Всъщност е доста хладнокръвен”, допълни Хамшик.