Агентът на Марек Хамшик се зае да коментира появилите се по-рано спекулации, които сочат, че неговият клиент се кани да напусне клуба през зимата. Макар Мартин Петраш да отрече подобен развой, той даде ясно да се разбере, че нито той , нито клиентът му са щастливи от ролята на резерва, с каквато халфът се сдоби под ръководството на Карло Анчелоти.

Дотук през сезона Наполи изигра 5 официални мача, а 31-годишният Хамшик изигра пълни 90 минути само в един от тях. Петраш изобщо не се притесни от огромното треньорско реноме на Анчелоти, когато заяви, че словашкият национал трябва да бъде на терена.

„Само преди малко говорих с Марек. Четохме вестниците, но не разбирам откъде са дошли тези информации. Признавам, че настоящата ситуация е нетипична и не се харесва на никого от нас, но животът продължава”, коментира Петраш.

„Марек е клиент и трябва винаги да бъде на терена с оглед на неговите качества. Ротациите могат да се случват на тази база, но нещата в момента са такива, каквито са. Не разбирам обаче противоречията и приказките, че той ще напусне. Марек винаги е засвидетелствал лоялност към Наполи.”

„Всичко ми изглежда малко пресилено, никой не е разговарял с когото и да било, така че тези история нямат база. Не искам да говоря за начина, по който Хамшик бива използван на терена, защото треньорът е човекът, който взима решенията. Ние няма да създаваме противоречия, просто ще почакаме”, добави Петраш.