Рома води преговори за привличане на играча на Арсенал Ейнсли Мейтланд-Найлс под наем през януарския трансферен прозорец, съобщава ESPN.

Спортният директор на италианския клуб Тиаго Пинто е осъществил контакт с „топчиите“, за да проучи възможността за подписване на полузащитника, който е отворен за преместване. „Джалоросите“ искат да обсъдят наем с опция сделката да стане постоянна. Дискусиите са за четиригодишен договор, но все още не е договорена евентуална сума за бъдещата сделка.

Мейтланд-Найлс почти напусна Арсенал миналото лято, след като публикува в Инстаграм следното и вбеси клубното ръководство: „Всичко, което искам да направя, е да отида, където ме искат и където ще играя. "

24-годишният футболист има само четири мача през този сезон. Евертън все още има интерес към Мейтланд-Найлс и може да се конкурира с „вълците“ за подписа му. Последната изява на Мейтланд-Найлс за клуба беше на 20 ноември като резерва при поражението с 0:4 от Ливърпул. Последният му старт пък бе по-рано същия месец срещу Уотфорд.

Мейтланд-Найлс е преминал през академията на Арсенал от най-долните нива и има 132 мача за клуба.