Суперзвездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд може да напусне клуба още през месец януари, след като клаузата му за откупуване евентуално може да бъде сменена. Смята се, че норвежкият национал има подобна клауза на стойност от 75 милиона евро в договора му, която трябва да стане активна през следващото лято.

Това обаче вече може да не е така, пише „Marca“. Според информацията клаузата може да бъде преместена още за първия месец от новата година, вместо да се чака чак до другото лято. Преди дни пък „Sport 1” съобщи, че въпросната сума от 75 милиона може да нарасне до 90 милиона при изпълнението на определени условия, свързани с представянето на играча.

Изданието пише, че това може да предизвика трансферна война за нападателя, като редица европейски грандове са готови да наддават за Халанд. Смята се, че сериозен интерес към нето има от страна на Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.

21-годишният Халанд има невероятните 62 гола в 63 мача във всички турнири, откакто се присъедини към Дортмунд през януари 2020 година.