Ювентус е готов да се отърве от Пол Погба това лято. Полузащитникът се присъедини към италианския гранд със свободен трансфер през юли 2022-а година, след като договорът му в Манчестър Юнайтед изтече.

Но той претърпя кошмарен сезон пълен с контузии, записвайки само 10 участия във всички състезания и общо 172 минути игра - по-малко от два пълни мача. Малко след като се присъедини към „биаконерите“ за втори път в своята кариера, той получи контузия в коляното, която го извади от терена за два месеца, след това беше отстранен през март по дисциплинарни причини, преди да стартира за първи път през месец май, но беше заменен след 23 минути заради нова контузия на бедрото, която го остави извън игра почти до края на останалата част от кампанията.

Според италианското издание Gazzetta dello Sport, „старата госпожа“ е готова да продаде Погба, който взима най-видоката заплата в клуба, ако получи подходяща оферта. Въпреки това се счита, че световният шампион с Франция от 2018-а година, иска да остане и да се бори за мястото си.

Наставникът Масимилиано Алегри желае да изчака и да прецени състоянието му, когато играчите се върнат за предсезонна подготовка. огба от своя страна се завърна по-рано от почивката си и започна физическа подготовка в Маями. Той планира да се присъедини към състава на тренировъчната база Континаса на 2 юли, осем дни преди отборът официално да се завърне от лятната си ваканция.

Допълва се, че Ювентус вече се оглежда за двама халфове в лицето на Сергей Милинкович-Савич от Лацио и таланта на Челси Чезаре Касадей като потенциални заместници на французина. Също така се твърди, че Алегри е готов да се раздели още с Денис Закария и Артур Мело, които изкараха неуспешни наеми съответно в Челси и Ливърпул.