Италианският шампион Ювентус е постигнал споразумение с нападателя на Рома Един Джеко, който да премине в тима на „биаконерите“, твърди „La Repubblica”. Нападателят ще се срещне с ръководството на Рома този уикенд, за да обсъди своето бъдеще.

Ако се стигне до трансфер, “вълците” се очаква да получат 10 милиона евро плюс още 2 милиона евро под формата на бонуси за 34-годишния босненец.

“Кориере дело спорт” също пишат, че Джеко се е съгласил да се присъедини към Юве. Според изданието римляните пък са на крачка от закупуването на Аркадиуш Милик, който ще пристигне от Наполи. Крилото Ченгиз Юндер пък ще премине на “Сан Паоло”.

Журналистът Джанлука Ди Марцио обаче е на мнение, че все още няма нищо договорено между клубовете, както и за личните условия на играчите.

В същото време италианският шампион ще си върне и Мойс Кийн в отбора само година след неговото напускане в посока Евертън за 27,5 милиона евро плюс бонуси.

Според „La Repubblica“ идеята на “бианконерите” е да вземат младия нападател с двугодишен наем с опция за откупуването му през 2022-а.

„Gazzetta dello Sport“ пък смята, че Ювентус е готов да прати Аарън Рамзи в тима на „карамелите”, а в замяна да получи Кийн. Отново ще става въпрос за двугодишен наем на двамата играчи с опции за тяхното откупуване.