Контузията на Фeдерико Киеза, която ще го остави извън игра до края на сезона, означава, че Ювентус ще бъде на пазара за нов нападател. Според информациите „биаконерите“ са набелязали бившия капитан на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг като своя основна цел.

Нападателят на Пари Сен Жермен Мауро Икарди беше смятан за цел №1 доскоро, но Юве сега са насочили вниманието си към Обамеянг, твърди „Tuttomercato“.

Киеза се контузи сериозно при победата с 4:3 срещу Рома, с което сезонът му приключи преждевременно. Това оставя Юве без много възможности в предни позиции, като Обамеянг вече е „първо място в списъка“ на италианския гранд.

Мемфис Депай също беше споменаван като вариант, но както и при Икарди, този интерес изглежда е намалял в полза на габонския национал. Обамеянг може да играе както като централен нападател, така и по крилата, което означава, че може или да поведе линията, или да заеме позицията на Киеза на един от фланговете в Юве.

Твърди се, че Арсенал е готов да изслушва оферти за Обамеянг. Наскоро се писа, че и Нюкасъл се интересува от нападателя, като същото важи и за Барселона. Както е известно, миналия месец той бе лишен от капитанската лента в Арсенал и бъдещето му в клуба остава несигурно. „Артилеристите“ са силно свързан със звездата на Фиорентина Душан Влахович като заместник на Обамеянг.

Той беше оставен и извън отбора от мениджъра Микел Артета. Нападателят не е участвал в последните шест мача на Арсенал от Висшата лига, но наскоро се показа с фланелка на Арсенал за първи път, откакто изпадна в немилост в клуба.