Притежаващият 100% от футболните права на Гонсало Игуаин – Ювентус, няма никакво желание да си връща аржентинския футболист в Торино. Таранът, който играе под наем в  Челси, има два гола с екипа на лондонския клуб, но бе оставен на скамейката за финала на Купата на Лигата в неделя, загубен от дузпи срещу Манчестър Сити.

Италианските медии твърдят, че Пипита няма да бъде приет добре в Ювентус, а Челси има възможността да го задържи в отбора, след като му приключи наема.„Сините” се съгласиха на клауза от 31,5 млн. паунда да закупят Игуаин след края на сезона, но също така срещу други 16 милиона паунда, то отборът на Маурицио Сари ще може да го задържи за още една година под наем. Информациите от Острова са, че Челси следи зорко изявите на Игуаин и именно представянето му ще бъде решаващо дали животът му в Лондон ще продължи.

Надеждите на Ювентус са, че английският тим ще се съгласи Игуаин да продължи да играе при тях, след като от другия сезон бюджетът за заплати в Торино ще бъде сериозно обтегнат. Шампионът на Серия А плаща по 28 милиона паунда на сезон на Кристиано Роналдо, а идващият от лятото като свободен агент Аарън Рамзи ще получава по 400 хиляди паунда на седмица. Заплатата на Игуаин пък е 300 хиляди паунда седмично.