Италианският шампион Ювентус е готов да се конкурира с отборите на Интер и Тотнъм Хотспър за полузащитника на Барселона Артур. Бразилецът е свързван с „нерадзурите“ и „шпорите“ като възможна размяна при евентуланите сделки за тарнсфер на Лаутаро Мартинес или Танги Ндомбеле на „Камп Ноу“.

Според „Mundo Deportivo“ обаче Юве ще „направи всичко възможно“, за да убеди бразилеца да дойде на „Алинац Стейдиъм“.

Вестникът обяснява как би Артур би могъл да се изкуши от философията на Маурицио Сари. Що се отнася до „биаконерите“, те биха били готови да предложат няколко играчи в замяна, след като кризата, причинена от пандемията от коронавирус, няма да им позволи да дават много пари.

„RAC1“ твърди, че „старата госпожа“ вече е информирал „каталунците“, че могат да дадат Миралем Пянич, но испанците предпочитат играчи „с по-голям потенциал“ от 30-годишният босненец.

Междувременно, „Mundo Deportivo“ пише, че Родриго Бентанкур е тяхната предпочитана цел, но уругваецът се превърна в основна фигура в полузащитата на Юве този сезон, а и той има договор до 2024 година.

Други играчи, които биха могли да станат част от потенциалната сделка, според изданието, са Федерико Бернардески, Матиа Де Шилио и Мерих Демирал, въпреки че „голямата мечта“ остава Матайс де Лихт.

В очите на MD нидерландецът „не блести“ достатъчно в първия си сезон за Юве и все още може да се присъедини като част от бартерна сделка за Артур.