Испанският шампион Барселона иска да привлече халфа на Тотнъм Танги Ндомбеле, като „каталунците“ са готови и да предложат двама играчи на „шпорите“ с надеждата двата клуба да постигнат споразумение, твърдят от „Sky Sports“.

Барса иска да внесе повече физическа мощ халфовата си линия и са насочели усилията си към рекордната покупка на Тотнъм, който бе закупен миналото лято за 54 милиона паунда от Олимпик Лион. Като цяло обаче първият му сезон в Лондон е доста противоречив.

Испанският клуб вероятно няма да може да си позволи да го купи поради финансовото въздействие на пандемията от коронавируса, затова са готови да предложат на „шпорите“ възможността да получат в замяна централния защитник Самуел Умтити и десния бек Нелсън Семедо.

Има информации, че лондончани имат интерес към полузащитника на „каталунците“ Артур, но старши треньорът на тима Жозе Моуриньо се надява да внесе по-здрав физически полузащитник в отбора си това лято.

Неотдавна Артур също заяви, че иска да остане в Барселона дълги години, а Барса все още го цени високо, като наскоро отхвърли интереса от Интер, по време на разговорите за Лаутаро Мартинес.

Нов десен бек и централен защитник със силен ляв крак са приоритет за Тотнъм това лято, но остава да се види дали Моуриньо иска Умтити или Семедо.

Умтити представляваше интерес за „шпорите“ в миналото, но заради контузиите си вече го считат като излишен на „Камп Ноу“. Португалският национал Семедо пък е играе редовно през този сезон, но също не е изключено да напусне, като дори се говореше, че е предлаган на Интер в сделката за Лаутаро Мартинес.