Ръководството на Ювентус възнамерява да прояви огромен инат през лятото в преследването на Федерико Бернардески от Фиорентина. Ако трансферът се случи, това ще бъде голям шок за всички фенове на флорентинци, тъй като е пословична враждата между двата клуба.

23-годишният италиански национал има специален статут на „Артемио Франки”, тъй като е продукт на младежката академия. Наскоро обаче Бернардески отхвърли предложение за нов договор, което прави ситуацията около него крайно интересна. Не е тайна, че от доста време техничарят минава за един от бъдещите големи футболисти на Италия, а Юве има особен апетит към такива играчи.

Три пътя пред голямата звезда на Фиорентина

Според „Тутоспорт”, торинци ще отправят официална оферта до Фиорентина след финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид (3 юни). „Виолетовите” донякъде могат да бъдат спокойни поне по отношение на сумата, която би генерирала една продажба на Бернардески – договорът на крилото изтича през 2019 година. Сделка с Ювентус обаче сериозно ще разгневи феновете, които и без друго не са много щастливи от доста слабия сезон.

При снощната загуба с 1:4 от Наполи директорът Панталео Корвино намекна, че клубът вече мисли за живот без знаковия си талант. Тогава той заяви, че Фиорентина „ще разполага с важен състав, с или без Бернардески”.

Бернардески отказа нов договор с Фиорентина

Юношата на флорентинци се отчете с 14 гола и 5 асистенции в 40 официални мача през кампания 2016/2017.