Ювентус отпусна последна седмица на полузащитника Емре Джан, в която играчът на Ливърпул да заяви ясно дали ще подпише с „бианконерите”. Ако германският национал отхвърли възможността или не вземе окончателно решение, хегемонът в Серия А ще се насочи към други трансферни цели като Аарън Рамзи и Леандро Паредес.

Емре Джан дал мъжка дума на Ювентус

Контрактът на Джан с Ливърпул изтича през това лято, като на „Анфийлд” имат минимални надежди, че играчът все пак ще остане. Юве вече направи официално предложение до Джан, който сега е в правото си да преговаря свободно с други тимове.

Емре Джан: Очевидно не сбърках, като напуснах Байерн

На този етап 24-годишният бивш кадър на Байерн Мюнхен не е заявил ясно намеренията си, а това изнервя „старата госпожа”. Шампионът на Италия в никакъв случай не желае да се замесва в трансферна война, затова иска отговор в най-кратки срокове.

В Италия: Ливърпул плаща 130 милиона евро за звезден дует

Веднъж вече Джан не реагира на поставени му ултиматум, затова от Юве му дадоха още 7 дни за размисъл. Ако няма промяна след тях, торинският гранд започва работа на други фронтове. Аарън Рамзи от Арсенал е интересна опция за тях, тъй като има договор с „топчиите” до юни 2019 година. Другите основни варианти са преминалия от Рома в Зенит през лятото на 2017-а Леандро Паредес и юношата на Пари Сен Жермен Адриен Рабио.