Полузащитникът на Ливърпул Емре Джан е дал устно уверение на Ювентус, че ще подпише с тях след края на сезона, твърди „Калчомеркато”.

Както е известно, договорът на 24-годишният футболист с „червените” изтича в края на сезона, а към момента няма и най-малък намек, че той би могъл да го поднови. Макар в публичните си изяви по темата Джан да не изключи подобна развръзка, с всеки изминал ден тя изглежда все по-малко вероятна.

Контузията вади от игра Джан до края на сезона

От Юве вече няколко пъти подканиха открито футболиста да направи изявление за бъдещите си планове. Според „Калчомеркато” Джан е уверил ръководството на италианския шампион, че ще парафира с тях веднага щом контрактът му с Ливърпул приключи.

Това не намалява желанието на Юве оформи документално нещата и най-сетне да направи официално изявление по случая. „Старата госпожа” се притеснява от конкуренция, тъй като се твърди, че Реал Мадрид и Манчестър Сити също проявяват интерес към германския национал.

Емре Джан: Очевидно не сбърках, като напуснах Байерн

Ювентус планира да привлече поне двама играчи за полузащитата през лятото, а на Апенините считат, че бюджетът им не е твърде сериозен. Затова ако клубът уреди Джан като свободен агент, то би имал далеч повече възможности в издирването на другото подходящо попълнение.