Последното ново попълнение на Евертън Алекс Иуоби разкри защо е напуснал лондонския Арсенал. 23-годишният футболист изненадващо се раздели с „топчиите“ в последния ден от трансферния прозорец в Англия и подписа с Евертън за пет години. „Карамелите“ платиха 34 милиона паунда за нигерийския национал.

Иуоби бе в Арсенал от 7-годишен и проби в първия тим през 2016 година. Той изигра 149 мача, в които отбеляза 15 гола. Той беше основен играч в дебютния сезон на Унай Емери, начело на Арсенал и изигра 35 мача, колкото имаха и Пиер-Емерик Обамеянг, и Александър Лаказет. Идването на Никола Пепе от Лил за рекордните за клуба 72 милиона паунда и добрата предсезонна подготовка, която направи Рийс Нелсън, би означавало, че мястото му в отбора ще изстине.

„Офертата беше прекалено атрактивна, за да я отхвърля. Мениджърът ми каза, че има място за мен и, че ще се погрижат добре за мен. Това е, което иска да чуе един играч. Той ми даде увереността, че ще успея. Готов съм за ново предизвикателство и за нова глава в моя живот. Надявам се да направя име в Премиър Лийг и да напиша история с Евертън. Надявам се да стана по-отговорен и да допринеса за отбора“, заяви Иуоби.

Евертън бяха доста активни това лято и пръснаха над 100 милиона евро за футболисти. Те привлякоха още Мойс Кийн, Андре Гомеш, Жан-Филип Гбамин, Фабиан Делф и Джибрил Сидибе.