Капитанът на шведския национален отбор Андреас Гранквист е зашеметен от интереса на Манчестър Юнайтед към неговите услуги. Английският тим желае да привлече 33-годишния бранител през зимата, като лично мениджърът на отбора Жозе Моуриньо е настоял за тази сделка.

Португалецът прави непрестанни ротации в защитата си през настоящата кампания и вижда в Гранквист добра алтернатива за „въртене” на опциите в отбрана. Роденият в Хелзингборг защитник потвърди пред медии от Скандинавския полуостров, че има интерес към неговите услуги, но не е чул за официална такава от Юнайтед. Гранквист обаче знае, че има интерес към него от английския тим, а към този момент дори носи лентата за тима от родния му град.

„Зная, че има запитвания към мен, тъй като това ми казва агентът. Този от Манчестър Юнайтед ме ласкае страшно много, но все още няма официално запитване”, говори Гранквист пред FotbollDireckt.

Гранквист, който има опит във Висшата лига, играейки за Уигън през 2006 и 2008 година, бе капитан за Швеция на изминалия Мондиал 2018 в Русия.