Когато нещата за даден футболен клуб не вървят така, както неговите фенове се надяват, причините за неуспехите се търсят на всички фронтове. Едва ли има спор по въпроса, че в момента Манчестър Юнайтед изживява един от най-тежките си периоди след славното властване на легендарния сър Алекс Фъргюсън. Снощното нулево реми срещу Валенсия в Шампионската лига беляза четвъртият пореден мач без победа за „червените дяволи”, а част от обяснението е свързано с прокобата, която тегне над футболистите, носещи легендарната фланелка с номер 7.

Според talksport.com налице са всички предпоставки да се твърди, че от Кристиано Роналдо насам съдбата е обърнала гръб на всеки, който облече въпросния екип. „Седмицата” в момента е притежание на Алексис Санчес, а чилиецът, така силно желан от мениджъра Жозе Моуриньо през януари, преминава през най-тежкия период от своята кариера. През настоящата кампания нападателят, който изглеждаше неудържим в бившия си тим Арсенал, все още няма нито един гол, а това се различава доста от наследството на икони като Дейвид Бекъм, Джордж Бест и Ерик Кантона, които също са носили №7.

Трябва да се отбележи, че Кристиано Роналдо при преминаването си в Юнайтед през 2003 година  първоначално отказа да носи „седмицата”, но след това прие голямата чест и така даде началото своя глобален бранд CR7. Той напусна „Олд Трафорд” през 2009-а година, а оттогава досега точно петима други играчи (в това число и Санчес) са обличали екипа… и са се представяли ужасяващо с него. През въпросните 9 години злополучният квинтет е успял да отбележи общо незавидните 13 гола във Висшата лига.

Ето и кои точно страдаха от прокобата на №7 в Юнайтед:

- Майкъл Оуен – 31 шампионатни мача, 5 гола

- Антонио Валенсия – 30 шампионатни мача, 1 гол

- Анхел Ди Мария – 27 шампионатни мача, 3 гола

- Мемфис Депай – 33 шампионатни мача, 2 гола

- Алексис Санчес – 17 шампионатни мача, 2 гола (до момента)

За да дадем база за сравнение, трябва да кажем, че в 6-те си години в Юнайтед Кристиано Роналдо вкара 84 гола във Висшата лига.