Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер планира голяма чистка през лятото. Целта е тимът да се освоби от заплатите на ненужни играчи, както и да събере средства за трансфера на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд. Смята се, че германският клуб иска 110 милиона паунда, за да продаде английския национал. 

На фона на пандемията от коронавируса, шефовете на Юнайтед са заявили на Солскяер, че ще трябва да събере допълнителни средства чрез продажби, ако иска да привлече Санчо. 

Играчите, с които ще иска да се раделят "червените дяволи" са Алексис Санчес, Джеси Лингард, младият Андреас Перейра, както и защитниците Крис Смолинг и Фил Джоунс, твърди "​​Mirror".

Солскяер би искал да се отърве от всички, но приема, че заплатата на Санчес, която е в размер на 400 000 британски лири на седмица, е най-големият проблем. Чилийският национал играе в Интер под наем през този сезон, като Юнайтед ще се опита да парти Санчес отново при "нерадзурите" с нов наем догодина. 

За Лингард пък Юнайтед ще иска около 20 милиона паунда, докато се очаква да съберат общо около 25 милиона милиона паунда от продажбите на Смолинг и Джоунс.

По този начин "червените дяволи" ще могат да си позволят заплатата на Санчо, която се смята, че ще бъде 170 000 паунда на седмица.