Тимът на Манчестър Юнайтед се е оттеглил от надпреварата за Кай Хаверец и ще насочи усилията си към халфа на Аякс Дони ван де Беек. Това отваря "чиста писта" пред Челси, които силно се интересуват от звездата на Байер Леверкузен. Смята се, че "сините" дори са започнаха преговори с "аспирините" миналата седмица с надеждата да осигурят сделката за около 75 милиона паунда. Леверкузен са готови да продадат Хаверц и се надяваха, че може да избухне война за наддаването му. 

"Daily Star" обаче твърди, че Юнайтед се е отказал от германския национал и са се съсредоточили върху привличането на Дони ван де Беек. Нидерландецът привлече интереса на най-големите клубове през последните 12 месеца и според информациите той би струвал около 44 милиона паунда. Това доста по-ниска сума от тази за Хаверц, което е подтикнало "червените дяволи" да се насочат именно към футболиста на Аякс.

Дони ван де Беек

източник: getty images

Ливърпул и Байерн Мюнхен също са свързани с Хаверец, но никой от двата отбора все още не са напарвили официлано запитване за 21-годишния халф.