Изпълнителният директор на Аякс Едвин ван дер Сар потвърди, че Манчестър Юнайтед е регистрирал интерес към полузащитника на тима Дони ван де Беек. Холандецът е силно свързан с трансфер в Реал Мадрид и се смята, че е договорил личните си условия "белите" преди пандемията с коронавирус. 

Пандемията обаче е имала широко финансово въздействие върху футбола и Реал Мадрид също бе ударен от кризата. Това е отворило вратата на Юнайтед, които следят Ван де Бекк през последните две години, а в неделя бе съобщено, че "червените дяволи" са започнали разговори с нидерланския национал. Сега и бившият вратар на Юнайтед Ван дер Сар, потвърди, че англичаните са в надпреварата за халфа, след като призна, че "червените дяволи" имат интерес към нидерландеца.

„Ясно е, че клубове като Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед проявяват интерес към Дони ван де Беек“, заяви Ван Дер Сар пред "NOS". 

Той потвърди по-рано този месец, че клубът ще позволи на Ван де Беек да напусне, но предупреди ухажорите, че няма да има отстъпка от официалната цена, дори в сегашния момент.

"Миналата година сключихме словесни споразумения с [Андре] Онана, [Николас] Талиафико и Ван де Беек да останат още един сезон, а след това да им помогнем да направят следващата стъпка в кариерата си. Нищо не се е променило. Няма да има 50% отстъпка. Клубовете могат да забравят за това", каза тогава Ван дер Саар пред "Sky Sports".

Според италианския журналистъ Николо Шира, "червените дяволи" предлагат 40 милиона евро и вече са започнали преговори с агента на играча. Контрактът на Дони ван де Бек с Аякс е до 30 юни 2022 г.одина Трансферната стойност на нидерландеца е около 44 милиона евро. През настоящия сезон той взе участие в 37 мача от всички турнири, в които отбеляза 10 гола и асистира за 11.