Отборът на Манчестър Юнайтед отново е погледнал към вундеркинда на Барселона Ансу Фати, но каталунският клуб не и да чуе за негова продажба и работи над увеличаването на клаузата му за освобождаване, твърдят медиите в Испания.

Мениджрът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер иска да усили атакуващата си мощ, като цел №1 си остава Джейдън Санчо, но Борусия Дортмунд държи да получи исканата сума от около 120 милиона евро. Спортният директор на тима пък преди два дена обяви, че "вестфлаци" са взели решение да не продават най-голямата си звезда.

Това може да накара Юнайтед да погледне към други играчи, като каталунският вестник „Sport“ съобщава, че 20-кратните шампиони на Англия са питали отново за възможността да подпишат с юношата на Барса - Фати. 17-годишният офанзивен играч направи чудесен дебютен сезон за "каталунците", вкарвайки седем пъти в 24 участия в Ла Лига, кано отбеляза и едно попадение в Шампионската лига.

Смята се, че агентът Жорже Мендес е предложил оферта от 90 милиона паунда от името на Юнайтед. От Барса обаче настояват, че Фати не е за продан и той може евентуално да напусне, само ако бъде платена клаузата му за освобождаване от 150 милиона паунда.

Според изданието Юнайтед обаче са изразили готовност да платят тази клауза, тъй като смятат, че заплатат му би била доста по-малка от тази на Санчо, въпреки че за англичанина ще платят по-малка трансферна сума.

Първоначално от Барса искаха да изчакат до 31 октомври, когато той ще навърши 18 години, и тогава клаузата му автоматично да се увеличи с над два пъти до 357 милиона паунда. Но сега ще ускорят този процес като ще искат още сега Фати да се съгласи за едностранно удължаване на договора.

Междувременно, "ESPN" съобщи, че от Юнайтед пък се интересуват и друг нападател на Барселона - Усман Дембеле.