Тимът на Манчестър Юнайтед е предложил на тийнейджъра на Бирмингам Сити Джъд Белингам огромна сделка на стойност 100 000 паунда на седмица. По този начин „червените дяволи“ искат да откажат Борусия Дортмунд от по-нататъшни набези за младежа. 16-годишният футболист е един от най-обещаващите млади таланти в английския футбол и привлече вниманието на доста от европейските грандове.

Манчестър  Юнайтед първи предприе ход, като покани тийнейджъра и родителите му на базата в Карингтън. Още повече, че и Сър Алекс Фъргюсън бе привикан, за да може да убеди лично младока да се съгласи на този трансфер.

Съобщава се обаче, че Белингам е водил разговори и отбора на Челси. Той също обмисля дали да не последва стъпките на Джадон Санчо, който премина от школата на Манчестър Сити в Борусия Дортмунд.

Според „Daily Star“ обаче от Юнайтед са решени да предложат за Белингъм 30 милиона паунда и седмична заплата от 100 000 паунда на седмица, която би го превърнала в един от най-високо платените юноши в световния футбол.

По ирония на съдбата, Белингам всъщност не може да подпише професионален договор, докато не навърши 17 години на 29 юни и в момента взима само 150 британски лири седмично в Бирмингам. Въпреки че офертата на Юнайтед ще бъде приета без колебание от повечето играчи, Белингам иска да отдели повече време, за да премисли всички опции за бъдещето си, а Дортмунд си остава привлекателно предложение.

Немският клуб има доказан опит в развитието на млади играчи. Също така, все още има възможност „червените дяволи“ да пропуснат Шампионската лига през идния сезон, докато Дортмунд ще може да гарантира на младежа участие за първия отбор, както в европейските турнири, така и в Бундеслигата.