Ръководството на Манчестър Юнайтед в най-скоро време ще отправи рекордна оферта до Лестър Сити за централния бранител Хари Магуайър. Според английските медии сумата ще бъде от порядъка на 65 милиона паунда, което би превърнало играча във втория най-скъп защитник за всички времена.

Рекордът в тази категория бе подобрен на три пъти в рамките на последните 12 месеца. През зимата Върджил ван Дайк окупира върха, след като Ливърпул брои 75 милиона британски лири на Саутхемптън за подписа му. Това подобри с разлика платените от Манчестър Сити 54 милиона паунда за Кайл Уокър (седмици по-рано „гражданите” бяха извадили 52 милиона за Бенжамен Менди).

Репутацията на Магуайър се повиши многократно вследствие на неговите силни изяви за Англия по време на Световното първенство в Русия.  25-годишният играч, чийто път в професионалния футбол стартира в Шефилд Юнайтед, бе един от главните виновници за четвъртото място, с което се поздравиха „лъвовете”.

Според „Дейли Мейл” осъществяването на сделка с Лестър няма да лесна задача. Юнайтед първо ще трябва да се отърве от още някой от бранителите си (Дейли Блинд  вече бе продаден обратно на Аякс), като подозренията падат върху Маркос Рохо, Крис Смолинг и Ерик Баи. Към всеки от тримата споменати не липсва интерес, затова въпросът остава какви пари биха могли да изкарат „червените дяволи”.

Магуайър се присъедини към Лестър едва миналото лято, но моментално направи впечатление въпреки трудностите за „лисиците” в началото на сезон 2017/2018.