Манчестър Юнайтед няма да се спре в опитите си да закупи полузащитника на Нюкасъл Юнайтед Шон Лонгстаф през трансферното лято. „Червените дяволи” вече си осигуриха услугите на крилото на Суонси Сити Даниел Джеймс, след като уелсецът парафира дългогодишен контракт с клуба от „Олд Трафорд”.

Английският The Mirror пише, че Лонгстаф е второто най-искано попълнение от Оле Гунар Солскяер. Все пак халфът говори пред телевизията на „свраките” преди броени дни и там сподели, че предпочита да остане в клуба до река Тайни, отколкото да се присъединява към Юнайтед. Въпреки това от северозападния отбор ще опитат да форсират сделка с Нюкасъл, като сложат на масата 25 милиона паунда за услугите на футболиста.

Лонгстаф, който в този момент се лекува от травма в коляното, има един гол в девет мача в Премиър лийг за Нюкасъл през сезона. 21-годишният футболист е считан за идеалното попълнение в „новия” отбор, който лично Солскяер иска да изгради – събран от млади, английски футболисти. Юнайтед също така иска да привлече централен защитник, както и краен офанзивен футболист преди старта на сезон 2018/19.