Отборът на Манчестър Юнайтед подготвя нова оферта за Ансу Фати, след като Барселона отхвърли първоначалното предложение от 100 милиона евро (89 милиона британски лири) за крилото, според информациите в Испания. По-рано тази седмица в съобщенията се твърдеше, че "червените дяволи" са представители тази мултимилионна оферта, която Барса обаче отхвърли офертата и е заявил на Юнайтед, че Фати ще напусне само ако бъде платена клаузата му от 170 милиона евро (151,5 милиона паунда). 

Според каталунското издание "Sport" обаче, Юнайтед не се отказва от Фати и подготвя ново предложение. В доклада се твърди, че Юнайтед "са готови на всичко", за да подпишат със 17-годишния нападател, но засега Барселона са твърди в преценката си. Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу не желае да остави крилото да напусне, тъй като той го вижда като ключова част от бъдещето на Барса.

Фати беше промотиран в първия отбор от Ернесто Валверде миналото лято и изигра 24 мача във всички турнири за Барселона този сезон. 

Юнайтед търси да се подсили с ново крило през летния трансферен прозорец и разглеждат Фати като алтернатива на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд. Германският клуб изисква над 100 милиона паунда за англичанина, но наскоро оттам признаха, че няма да го възпрепятстват, ако Юнайтед плани исканата цена това лято.