Отборът на Манчестър Юнайтед е готов да плати сумата от 153 милиона паунда (170 милиона евро), за да подпише с диаманта на Барселона Ансу Фати. Клубът на „Олд Трафорд“ досега отказваше да даде около 120 милиона евро за звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо. Вместо това се смята, че шефовете на Юнайтед са предложили между 60 и 70 милиона британски лири на момента за 20-годишния национал на Англия, а останалите ще бъдат платени на вноски.

Въпреки това „Mundo Deportivo“ твърди, че Юнайтед са готови да платят още по-голяма сума, за да си осигурят 17-годишния Фати. „Червените дяволи“ ще се опитат да изкушат нападателя преди той да се ангажира с нов договор на „Камп Нуоу“, който включва клауза за откупуване на стойност 360 милиона паунда.

Фати изигра 33 мача във всички турнири за Барселона през миналия сезон, като отбеляза осем пъти в своя дебютен сезон. Крилото, което получи и първата си повиквателна в националния отбор на Испания от Луис Енрике за мачовете от Лигата на нациите, е поставено в списъка с имена, които Барселона счита за непродаваеми това лято. Той е гласен за заместник на Лионел Меси, чието бъдеще пък е доста неясно

Междувременно Санчо се разглеждаше като приоритетна трансферна цел №1 на мениджъра Оле Гунар Солскяер. „The Sun“ обаче твърди, че сега вероятно Санчо ще остане за още един сезон в Бундеслигата и ще бъде продаден следващото лято, след като Манчестър Юнайтед пропусна срока за договаряне, който германския  клуб бе поставил (10 август).